safe exit
SUNDSVALL AB     
TRYGGHET FÖR DIG
 


Vi hjälper er att nå nya nivåer inom säkerhetsarbetet
Vi STÖDJER dig i projekt likväl som i daglig verksamhet 
  MED SÄKERHET I FOKUS


UPPDRAG 

I samarbete med Afry

Östrands massafabrik Sundsvall

SCA Östrand

Vi bidrar med resurs till Underhållsteknik för SCA Massa. Vår underhållsresurs hjälper teamet på Östrand med diverse underhållsuppdrag.

Norrlands Sjöentreprenad lägger ner slang Svanö

Svanö - Kramfors kommun

Under nov-dec 2022 var vi BAS-U i samband med byggnation av överföringsledning mellan Svanö och fastlandet inkl. markarbeten på respektive sida.

Sundsvall Energi

Sundsvall Energi och Liquid Wind har startat upp tillståndsansökan som ska ge förutsättningar för att genomföra projekten Phoenix och FlagshipTWO. Safe Exit bidrar genom Afry med resurs för uppdatering av säkerhetsrapport och genomförande av riskanalys i projekt Phoenix.

Metsä Board Husum

Vid Metsä Boards massa- och kartongfabrik i Husum, strax norr om Örnsköldsvik, har SafeExit varit Tillståndsskrivare vid underhållsstoppet 2021.

 Under september och oktober 2022 bidrog vi som  BAS U i projekt Ursus. En ny, modern fiberlinje ska ersätta två mindre linjer. Man planerar också att öka produktionskapaciteten på en av kartongmaskinerna med 200 000 ton. För att kunna öka produktionen investerar Metsä Board i en ny sodapanna och en ny turbin, en satsning på över tre miljarder kronor. Just nu arbetar ca 600 entreprenörer av olika nationaliteter i projektet.

Grycksbo pappersbruk

Ett kortare uppdrag där vi var delaktiga i en förstudie och drev en riskanalys (HAZID).  

Safe Exit bidrog ca 9 mån under 2021-2022 med HS Samordnare i Renewcells projekt att bygga upp en helt ny produktionslina för återvinning av textilier. Under projektet arbetade ca 400 entreprenörer från olika länder med bygget.CTMP projekt i Sundsvall Ortvikens pappersbruk

I detta projekt är vi representerade på underhållssidan där vi ansvarar för upplägg av det förebyggande underhållet.
Ny produktionslinje för CMTP-massa på Ortvikens pappersbruk.
Projektet omfattar en ny flingtorknings- och balningslinje samt en ombyggnad av den befintliga produktionslinjen för termomekanisk massa (TMP) vid SCAs pappersbruk i Ortviken, till en kemitermomekanisk linje för avsalumassa med en kapacitet på 300 000 ton per år.